3 september 2016
12:30

Öja FF gul

Referat: Husie IF 2 - Öja FF gul

Idag hade Öja FF Gul en riktig utmaning. Detta i och med att våra grabbar rest in till Malmö för spel mot Husie IF 2. Detta lag bestod nästan bara utav 03:or men dessa killar är riktigt duktiga. I somras hade Husie IF spelat inofficiella SM för P13 och där kommit på 10:e plats utav 16 deltagande. Dessutom leder de P13 Sydvästra A i stor stil.

Vi hade fått många återbud till matchen pga skador och sjukdomar men de fjorton killarna som ställde upp innan kickoff var riktigt laddade och fokuserade. I inledningen visade vi fina kvaliteter och tog oss igenom längs vår högerkant flera gånger. Det var inte långt ifrån att Casper Jeppsson Wall vid flertalet tillfällen fick öppna målskyttet. Den duktiga hemmakeepern ville dock annat. Istället var det Husie IF som fick göra matchens första mål. Detta var faktiskt det första målet vårt gula lag släppt in under den aktuella höstsäsongen... 1-0, men inte långt därefter fick vi till ett riktigt fint anfall. Elias Thorén slog en utsökt passning till nyss nämnde Casper som mycket osjälviskt satte Viktor Persson i ett 100%-igt läge mitt framför mål. Viktor var säkerheten själv och placerade in kvitteringen, 1-1. De sista tio minuterna var dock inte lika roliga. Hemmalaget tog sig lite väl enkelt fram i de centrala delarna av planen och kunde komma till flera chanser framför Hjalmar Olsson i vår kasse. 2-1 var väl inte mycket att säga om men när Husie tilläts sätta 3-1, i halvlekens sista spark, var det en alldeles för hög fot som från 1,80m höjd sköt in bollen uppe i ansiktshöjd framför Wahlfrid Nilsson. Här borde domaren blåst av för hög spark. 3-1 i paus och lite hängande gamnackar i paus.

Vi försökte belysa de positiva sidorna under halvtidssnacket och försöka fokusera på vad vi ville uppnå under den andra halvan. Och vilken halvlek det skulle bli! Nu började vi spela fotboll av hög nivå. Vi började att justera de defensiva delarna av banan och därmed vinna boll i rätt läge. Att sedan slå djupt sårande löpbollar mot en seg backlinje skulle visa sig bära frukt. Elias Thorén satte Nils Persson i ett gyllene läge fri framför målvakten och 3-2 var ett faktum. Inte långt senare var det dags för kvittering, detta efter ett mönsteranfall. Bollvinst, utspel till yttermittfältare, stickare längs högerkanten, skruvad passning av Casper Jeppsson Wall till Nils Persson som fri med keepern återigen fick nätet i rörelse. 3-3, vilken styrka! Husiespelarna visade nu lite sämre attityd och fick faktiskt domaren lite emot sig. På en frispark från 30 m håll skulle resultatet nu vändas till vår fördel. Fram klev Elias Thorén som med kraft och precision satte bollen över målvakten och 3-4 satt som en smäck. Vilken vändning! I samma moment fick de en spelare utvisad under fem minuter (gult kort). Vi fick också syna ostskivan två gånger sammanlagt under de 60 min. Sista tio kunde vi relativt enkelt försvara oss och istället försöka få in en boll till. Det skulle också komma när Nils Persson satte sin tredje balja för matchen, hattrick - grattis! Vi kunde glädjas åt en riktigt stark prestation idag. Underläge med 1-3 till vinst med 5-3 - ruggigt bra och starkt gjort, grabbar!